13. august 2015

9% - mindst 5 presidenter og en Dronning

Ca. 9% af befolkningen er venstrehåndede og det er både presidenter, kendte skuespillere, kunstnere og mindst en Dronning, Queen Elizabeth II
Prinsessepigen er venstrehåndet. Det har der aldrig været tvivl om. Hun kan godt finde på at øve sig i, at bruge den højre men hun er uden tvivl venstrehåndet med alt.
Nu har jeg så lige googlet og læste på det meget vidende internet, at venstrehåndede ofte er meget kreative.
Det kan vi så bekræft er helt rigtigt. Prinsessepigen har altid fra helt lille været meget kreativ. Hun tegner, skriver, danser, spiller skuespil. Har en fantastisk fantasi og læser rigtig meget.
Isaac Newton var venstrehåndet, Kurt Curbain og Greta Garbo var det også. Jamen, prinsessepigens fremtid ser da fantastisk ud....
Faren og jeg har nu kæmpestore planer for vores venstrehåndede førstefødte.
Lige nu ser jeg en kommende rockstjerne, da hun jo fik en cool læderjakke i fødselsdagsgave af farmor og farfar.
Eller måske en street performer- hun var meget interesseret i de mange vi så rundt om i Londons gader.

Er du venstrehåndet??

12 kommentarer:

 1. Jeg er ikke venstrehåndet - heller ikke dem i min nærmeste familie... men min yngste er meget kreativ og lidt multihåndet (efter skolestart bruger han dog helt naturligt højre som den dominerende). Kh. Birgitte
  ps. min mormor, morfar og mor er ekstrem kreative, men alle højrehåndede...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også højrehåndet og mere kreativ end logisk:) Måske der slet ikke er noget om det....:) Nej, tror vi holder ved, at prinsessepigen da helt sikkert bliver den der skaffer os ind til The Oscars eller sådan noget;)

   Slet
 2. Næh, jeg er helt almindelig højrehåndet. Det er resten af familien også. Jeg kendte en gang en mand, der skrev og tegnede lige godt med begge hænder. Det var sejt, men han var også professor! Det bliver sjovt, når jeg engang kan sige, at jeg er bedsteveninde (stort set - haha ;-) ) med Prinsessestjernens mor :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så sejt at kunne bruge begge hænder - det gad jeg bare godt. Det må du altid sige:) Er helt rørt nu :-)

   Slet
  2. Jeg vil også være groupie-agtig!

   Slet
  3. Årh tak Liv:) godt med fans på forhånd:) Kan fortælle Brad Pitt er venstrehåndet det er lidt cool:)

   Slet
 3. Nej ikke venstrehåndet, men rimelig kreativt anlagt. Også logisk. Rummelig men ikke i matematisk forstand. Er faktisk ikke ret meget i matematisk forstand. Er god til ord - er højrehåndet. Og er lige netop mig! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er meget kreativ - har jo set flere af dine fede ting du laver:) Matematik er der af en eller anden grund ikke plads til i mit hoved men så er det jo godt manden kan!

   Slet
 4. Jeg er det sorte får i søskendeflokken, for både store og lillesøster er kejthåndede.
  Kit er, som du nok ved, mega fix på fingrene og forhandler lækre sager på snirkelvaerket hjemmesiden. Jeg elsker også krea sysler, men er ikke særlig god iforhold til, haha - og den bette har bare ikke interessen, hvertfald ikke endnu, men hun er også kun 19 :)

  - Anne
  www.venterpaavin.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvor skægt dine søstre er venstrehåndede og du ikke er. Jeg læste om det i dag, da jeg blev nysgerrig og så lille en del er. Det var interessant læsning:)

   Slet
 5. Lige en lille fortælling fra dengang folkeskolen blev kaldt den sorte skole :-)

  Jeg er venstrehåndet, og var det 100 % til jeg begyndte i skole i 1966. Min klasse begyndte med en helt nyuddannet dansklærer der mente jeg skulle tvinges til at skrive med højre, så jeg fik bundet venstre hånd til stolbenet, så kunne jeg lærer det var forkert at bruge denne hånd til at skrive med. Det har jeg så i dag stadig nogle modsat virkene effekter af psykisk, det har jeg fundet via det veludviklede litteratur der findes på nettet.
  Ældre lærer gav lov til elever at være venstrehåndet, men forældre stod jo skoleret for læren, der blev ikke sagt noget. Mine forældre var meget autoritær tro, desværre.
  Jeg har kæmpet for ikke at få beskeden jamen du er jo kejthåndet, for det er kun når jeg skriver, når jeg har både kniv og gaffel i hånden og sidst men ikke mindst urtekniven, (dengang var der jo ikke en venstrehåndet), jeg benytter højre hånd, alt andet gør jeg med venstre hånd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din historie. Ej, hvor frygteligt at de bandt din venstre hånd. Tænk man måtte det. Min mor er også venstrehåndet og blev tvunget til at lærer, at skrive med højre i skolen. Hun fik ikke bundet hånden som dig, kun hele tiden bedt om at skrive med den 'rigtige' hånd. Kan ikke rigtig komme over, at en nyuddannet lærer kunne finde på at binde din hånd. Kh Mette.

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...