7. januar 2016

Noget med en opskrift sådan da....

Svigerinden i England og hendes mor laver noget i den her retning. De fortalte os om det og uden en opskrift sådan rigtigt, fik jeg lavet en rigtig lækker ret i går. Det er porre og kartofler med fløde/cremefine og ost i ovnen.
Jeg skrællede kartoflerne og kogte dem i en 10 minutters tid. Skar dem derefter i skiver. Porrerne skar jeg ud og ristede i smør på panden i en 5-6 minutter. Så lagde jeg dem i mit nyerhvervede ildfaste fad sammen med revet os og hældte cremefine over så det næsten dækkede. Lidt salt, peber og muskatnød på og så i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader. Tog fadet ud og kom lidt ekstra revet ost på toppen og så 10-15 minutter mere i ovnen.
Sådan her så det ud. Uhmm.... Jeg havde lavet rigtig sprødt bacon stykker - små - der blev servet sammen med. Det smagte fantastisk. Jeg brugte helt almindelig revet mozzarella ost. Tror retten ville blive endnu bedre med en anden slags ost - en der er bedre i en ret i ovnen og har en stærkere smag. Eller måske ikke for retten smagte super godt. Du kan selv prøve dig frem, ik'?
- og her er en af grundene til, at jeg aldrig bliver madblogger.... Det sidste og egentlig det vigtigste billede blev dårligt. Nå, men det smagte godt og en anden grund til jeg ikke bliver madblogger, er nok fordi jeg ikke er så go' til det der med opskrifter.

Men som sagt smagte det rigtig godt så velbekomme!

10 kommentarer:

 1. Jeg synes du ville blive en fin madblogger, Mette! Dog nok ikke med mig som trofast følger (frysepomfritterne, du ved....). Pyt med billederne (mine er også nogle gange virkelig dårlige, når jeg selv tager den), det vigtigste er, at det smagte rigtig godt!
  Jeg håbet stadig på, at der en dag tropper en køkkenhjælp op aka husalf, men det har vist lange udsigter...
  Take care! Kærligst, mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor er du sød mor-monster:o) Forøvrigt, de der frysepomfritter ryger også nemt på bordet herhjemme og det gør de der færdiglavet købe-burger-bøffer til den der 'hjemmelavet' burger:o)

   Slet
 2. Gode billeder eller ej,så lyder det som en lækker ret.Altid rart med nye ideer og input:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt sikkert noget jeg vil prøve at lave igen:o) smagte fantastisk:)

   Slet
 3. Madblogger, boganmelderblog - all round blogger, bare du ikke låser dig fast, du har så meget andet at byde ind med.
  Retten er en dejlig fortolkning med porer/kartofler. Skidt pyt med det sidste billed, for det kan fint beskrive resultatet. Velbekomme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord, Abildjyde:o)

   Slet
 4. Argh, billedet er fint. Det ser godt ud :-) ikke lige som min suppe i søndags, der virkelig lignede noget, man slet ikke skulle fotodokumentere (så det gjorde jeg ikke). Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber suppen smagte dejligt:o) Jeg glemmer at tage billeder når jeg endelig har lavet et eller andet lækkert, der gerne må skrives lidt om:o)

   Slet
 5. Tak. Det må jeg simpelthen prøve. Lyder nemt, selvom jeg nok er hende der synes at det der med at forkoge kartofler og forsvitse porrer, lyder alt for besværligt, så må jeg se om jeg kan få noget lignende bakset sammen på Liv-måden (den dovne).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror sagtens du kan 'snyde' med kartoflerne. Porrerne svitsede jeg fordi jeg godt kan li den svitsede smag:o)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...