22. januar 2016

Hund, kat, kæledyr i hele taget.


Jævnligt spørger ungerne om de må få end hund. Prinsessepigen mere end hendes lillebror men de ville begge gerne have en lille hund. Vi har en kat, Muffin, så vi har et kæledyr. Vi er alle glade for hende og hun er nem at passe. Hun kræver ikke det store andet end kærlighed og så mad 
selvfølgelig.
Vi er jo en to nationers familie og derfor rejser vi ofte til England, hvor familien bor. Så skal Muffin jo passes og det klare mormor som regel. Nu er det selvfølgelig sådan at vi ikke bare kan forvente mormor smider alt, hver gang vi skal til England, vel. Vi er derfor nogle gange nød til, at finde andre løsninger så. Igen er vi heldige, at vores naboer som regel gerne vil hjælpe med lidt omsorg og given mad til Muffin. For en kat, og i hvert fald vores søde Muffin, er sin egen herre og vil gerne passe sig selv i perioder.
Vi har forsøgt at forklare ungerne, at med en hund er det helt anderleds. Der er meget mere arbejde med en hund, et større ansvar og det er ikke så nemt bare lige, at få passet en hund. Ikke alle er interesseret i, at have en hund på ferie i nogle uger. Der er selvfølgelig hundehoteller og sådan, hvilket helt sikkert er rigtig fine steder men jeg vil nu helst ikke have min (altså havde vi en) passet der.
Måske en hund er noget vi engang skal ha', måske ikke. Lige nu skal vi ikke og ungerne overlever nok og elsker da også deres kat. Så mon ikke det går.

Har I kæledyr af en art?

Indlægget er lavet i samarbejde med simbasfoder.dk men ord og meninger er mine egne
- Se min reklame politik her 


4 kommentarer:

 1. Kære Mette! Vi har ingen kæledyr. Havde engang en hoben fisk svømmende rundt i et akvarie, men det krævede faktisk ret meget at holde sådan et akvarium rent. Så taget i betragtning hvor lidt glæde vi rent faktisk havde af de dersens fisk, så var arbejdet med dem ret væsentligt. De gik så hen og døde med tiden, så.... Vedr. hunde, så har Mand hundeallergi sådan rent fysisk, og jeg har hundeallergi sådan rent mentalt. Så den er helt lukket hjemme hos os. Til gengæld drømmer jeg lidt om en kat..... En langhåret, lækker én.... Sweet dreams! Er spændt på at høre, om der kommer en følgeton til dette indlæg, med eller uden hund?....
  Rigtig god weekend!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, fisk kan være ret så krævende;) Jeg er ret så sikker, at mens vi har vores kat så er det ikke en god ide med en hund. Jeg vil dog ikke udelukke, at vi kan overveje en hund senere i livet så det kan ske, at du må vente ret så længe på en følgeton:o) Kram herfra:)

   Slet
 2. Jeg ville vælge kat præcis som jer, da det ikke kræver det helt store udover en der lige tjekker en madskål og sørger for vand i en anden, måske en kattebakke der skal have nyt grus.
  Jeg vil fravælge hund med den erfaring jeg har i dag. Det kræver mere af forældrene end man lige tror. For børnene siger ja til mere end de kan klare, for de vil det hele, det er os som forældre, der skal guide dem gennem denne jungle og lære dem at sige til/fra. Trods gode intentioner, så vil det være forældrenes ansvar. Når eller hvis børnene bliver trætte af lufteturen, træningen etc., så er det jo her vi som voksne skal være klar over om vi er klar til at tage over, for her er det jeg tænker, en hundehvalp kommer til, og har det bedst med at blive de 12 - 16 år de kan leve, ikke flyttes.
  Håber i finder en løsning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror jeg med rimelig sikkerhed kan sige, at vi må vente med hund til vores kat ikke er her mere. Hun ville ikke blive glad, skulle hun dele hjem med en hund:/ jeg vil ikke helt afvise, at en hund dog senere i livet kunne komme på tale:O)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...