31. august 2014

Læse-log nr. 2

Så fik mindstemanden en læse-log, hvor vi skal skrive ned, hvor mange sider han læser. Klasselæreren beder om mindst 10 hver dag. Vi skriver også stadig læse-log med prinsessepigen og hun nærmer sig de 15.000 læste sider.
Mindstemanden nærmer sig de 100 læste sider men når han lige napper 23 sider ad gangen ind imellem så går det hurtigt fremad.
Når de første 1000 sider er læst vil skoleinspektøren overrække mindstemanden et diplom til morgensang ligesom prinsessepigen fik det, ved 5000 sider en t-shirt og ved 10.000 en rygsæk.

Hvad gør jeres skole for at hjælpe læseglæden på vej?

Jeg er så glad for prinsessepigen elsker at læse og kan fordybe sig i bøgernes verden. Jeg håber mindstemanden også bliver en læsehest, indtil videre går det den rigtige vej.

6 kommentarer:

 1. Hos os læser de bare :)
  Eller dvs. samtlige klasser har (0.-9. klasse) har 20 min. intensiv læsning hver dag på skemaet. Og så læsetræner vi naturligvis herhjemme. For tiden er der gang i Villads fra Valby (læs-selv-bøgerne til yngstemand og de store bøger med lange historier læser vi højt). Kan anbefales.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, Villads fra Valby kan jeg godt huske du har nævnt før. Vi skal på biblio i dag efter skole så der skal vi ha' kigget efter de bøger:)

   Slet
 2. Nu har jeg jo ikke så store børn endnu, så det med en læse-log kendte jeg ikke, men kan da godt se, hvordan det kan være motiverende - især for de børn, som måske ikke kaster sig over bøger af sig selv. Men din søn ser heldigvis meget opslugt ud:-) Jeg håber virkelig også, at jeg for to læseheste. Det var jeg selv som barn, ung og voksen (altså, inden jeg fik små børn, som suger al energi ud af mig, hihihi....samtidig med at jeg også pt bruger mine få fritimer på at strikke i stedet for at læse, så jeg i det mindste samtidig kan være semi-social med min mand;-)). Den store, som lige er fyldt 4, har altid været glad for bøger, og vi har også fra hun var helt lille haft fokus på at læse med hende. Med den lille var vi ikke helt så proaktive med bøgerne, men nu hvor hun er halvandet er interessen efterhånden voksende, og hun kommer tit hen med en bog og vil sidde og læse, så det er dejligt. Alma går i en amerikansk pre-school, og der er der jo lidt tidligere fokus på færdigheder som "reading and writing", så vi læser mange bøger, taler om bogstaver og ord, og hun øver sig meget i at skrive bogstaver og små ord:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, ja det der med at læse efter jeg har fået børn er også blevet mindre:) Jeg falder i søvn og læser af samme grund og helst paperbacks:) Det gør ikke så ondt at få i hovedet. Det er så dejligt, at de starter dem tidligt med at skrive og læse for børn kan og vil jo gerne:) Vi har også valgt skole specielt efter deres høje akademiske krav for vi mener godt børn kan tåle at lærer noget i en tidlig alder:) Vores børn er jo tosproget og det åbner altså deres hjerne op for nyt - det er jeg sikker på du også mærker på dine børn:)

   Slet
  2. Ja, jeg tror også, at de fleste børn har en naturlig iver og interesse efter at lære mere. Denne uge har de om "hopes and dreams", så Alma skal på meget amerikansk vis sætte sig nogle mål for, hvad hun gerne vil blive bedre til i år. Jeg tænkte, at det ville hun nok ikke helt kunne forstå, men hun sagde meget tydeligt, at hendes mål for i år er at blive bedre til at "run fast, draw and write". Så er det på plads;-) Og ja, det er så meget en gave med de to sprog! kh I

   Slet
  3. Ej, hvor kært hun har helt tydelig hopes and dreams. Især den med at løbe hurtigere:)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...