6. maj 2016

Et marked, et tivoli og noget om at prutte.

Vi var til marked under broen i går - bogstavligtalt under broen! Vi kunne ikke ha' ønsket bedre vejr for den aktivitet. Solen skinnede fra en skyfri himmel og der var ingen vind. Der var til gengæld rigtig mange mennesker. En af mindstemandens kammeraters far havde en stand der, hvor han solgte ting og sager. Den brugte vi som 'base' og så fik prinsessepigen sin pung med hendes opsparede lommepenge, tog veninderne (hun mødte ret hurtigt en del af dem) i hånden og så trissede de ellers rundt. Mindstemanden fulgtes rundt med os og fik pludselig øje på det her joggingsæt. Det ville han gerne købe (med sine lommepenge for det var det sejeste han nogensinde havde set) så vi spørger den unge mand i teltet om prisen. 100kr! Mindstemanden havde glædeligt betalt det men moren synes liiiige der da skulle 'pruttes' lidt. Man er vel på marked, ik'?!
Nå, men jeg siger "hvad med 80kr? Det er jo hans egne opsparede lommepenge" Den unge mand siger først nej og det er vist alt mindstemanden hører. Han bryder grædende sammen.
Nu bliver den unge mand helt flov og febrilsk og siger med det samme, at han må købe det for 50 kr. Jeg forklare mindstemanden. at han må købe det for 50 kr og vi går derfra med en glad dreng og et billigt joggingsæt! Vi forklarede mindstemanden det hele bagefter og nu har han lært, hvad det vil sige at 'prutte' om prisen på et marked! Han var også ret tilfreds med, at han havde sparet 50 kr.
Det var nu ikke fordi der ikke var maaaaange ting jeg kunne have købt der, for det var der men manden (hvem har lige gjort ham så fornuftige?) mente ikke vi havde hverken plads eller manglede lige den kiste, trækasse, hylde, havenisse jeg mente vi skulle have. Så jeg fik ingenting med hjem, hvilket sikkert er godt nok. For manden har ret, vi har ikke plads til mere.....
Tivoliet, der jo altid er på sådan et marked, fik vi også kigget på. Ungerne brugte igen deres lommepenge på IKKE, at vinde en bamse i tombolaen! Radiobilerne blev prøvet og den vilde vi-svinger-rundt-ting.
Ungerne var tilfredse og forældrene trætte, da vi forlod markedet i går eftermiddags. Mindstemanden hoppede straks i joggingsættet, da vi kom hjem.

Hvad skal du lave her i weekenden? Vi tager en slapper, nyder vejret og laver så lidt som muligt!

13 kommentarer:

 1. Dejlig torsdag og så i det smukke vejr. - Hvor var det et godt træk af den sælger mht. joggingsættet.
  Jeg vil nyde det gode vejr, slappe af - hygge og ja, bare være til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var sødt af ham:) Nyd din weekend:o)

   Slet
 2. Hvor var det godt at sønnike fik sit joggingsæt! Han har da gang i en yderst avanceret form for prutteri, som vi ku' lære en hel del af; jeg er da helt overbevist om, at næste gang jeg skal på marked skal tårerne ha' frit løb! Sikke nogle gevinster!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahahahaha - det tænkte jeg også. Genialt prutte-kneb ;-)

   Slet
  2. Ha ha ha ha vil I ikke nok filme det næste gang en af jer er på marked og lukker op tårekanalerne?? :o) for det vil jeg rigtig gerne se:)

   Slet
 3. Hyggeligt med marked. Og endnu mere hyggeligt med lave-ingenting-aftaler i skønt vejr på fridage ;-) Nyd det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi glæder os til bare at være:o) Vi skal nok nyde det.

   Slet
 4. De tombolaer er nogle tyveknægte :-) Det lyder som om alle har haft en dejlig dag.
  Her har vi nydt at vejret har vist sig fra sin smukkeste side, så jeg har kunne arbejde i haven med bare arme og ben, som begge i den grad trænger til lidt farve. Dette vil jeg arbejde videre på i dag, på nøjagtig samme måde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De tombolaer er nemlig nogle tyvknægte. Heldigvis havde vi advaret ungerne inden og de tog det pænt;)

   Slet
 5. Åh ja, hvem er det egentlig der vinder de bamser? Kh Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var mange der gik rundt med dem men tænker altså også, at deres forældre har betalt pænt mange penge for dem:)

   Slet
 6. Godt "prutte-tip": at man bare skal bryde grædende sammen! Godt at vide :-) Det lyder som en rigtig dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ik', Lisbeth:o) Mindstemanden sagde, at han ville give rådet videre i klassen i dag:)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...