3. maj 2016

Alle kender en.....

Jeg er blevet færdig med denne her bog i weekenden. Det er en historie om en pige der lærer at leve, af en dreng der gerne vil dø! Det er en historie om skyldfølelse over, at være den der overlevede. Det er historie der handler om emner, der burde være naturlige og okay at snakke om. Meget mere er der nok ikke at sige, tror jeg. Historien er sørgelig måske fordi den ikke ligge langt fra virkeligheden. Vi kender nok alle en! Eller kender en som kender en.
Jeg ved ikke om jeg kan sige jeg nød at læse bogen, tror ikke nød er det rigtige ord at bruge nemlig. Jeg synes egentlig heller ikke jeg kan sige jeg var underholdt, for ordet passer ikke på det. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal kalde det historien gjorde. Det var bare en rigtig god bog, interessant, sørgelig, ærlig uden berøringsangst for emner vi ikke altid snakker om.
Det er ikke sikkert den er noget for alle - Nogen ville finde den udfordrende - Nogen ville føle den rammer plet. Jeg læste den og fik noget med fra den. For jeg er sikker på vi alle kender en.

8 kommentarer:

 1. Åh hvor en dejlig beskrivelse af bogen Mette. Så fint formuleret - det er lige før at jeg vil læse den, til trods for at jeg ikke er til sørgelige, realistiske bøger med skyldfølelse. Tak for din anmeldelse af bogen. Gad vide hvad du nu kaster dig over ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Liv:o) Det er en virkelig go' historie. Håber du læser den engang. Jeg er gået igang med en spændingsnovelle, tror jeg de kaldes. Noget med noget kidnapning. Så helt over i en anden boldgade:)

   Slet
 2. Tak for anbefaling, Mette! Jeg er lige blevet færdig med genlæsning af 'De måske egnede' (Peter Høeg), den er også ret hård omend på en anden måde, tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har overvejet om jeg skal læse den. Er ikke så glad for, at læse på dansk. Dumt ved jeg godt for der er rigtig mange gode danske forfattere. Jeg må over min mærkelige ide....

   Slet
 3. Jeg er ikke sikker på, at den er noget for mig, men altså - nogle bøger er på mange måder ret 'hårde'. De sætter så mange tanker i gang. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og jeg kan godt lide bøger der berører emner ingen 'tør' tale om.

   Slet
 4. Jeg har det som dig, altså holder af at læse bøger der berører emner ingen "tør" tale om. Det at få sat ord på, tænke over vigtigheden af det godt må komme frem, siges højt, og tavshed ikke er guld, som et gammelt ordsprog ellers siger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, tavshed er på ingen måde guld:o)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...