5. december 2016

Træet med sin pynt

Vores juletræ. I kan ikke lige se toppen men i toppen, er der vores lille Fairy sidder. Det er jo hende der bringer juletræet i nattens mulm og mørke. Sådan helt magisk og det leveres med lys på. Så smukt og hyggeligt, at vågne op til.
Under træet hygger nissemor sig mens hun passer på julesækkene med gaverne i. Altså der ingen gaver i - it's only pretend! Og for synets skyld. Træet er forøvrigt miljøvenligt og genbrugeligt. 

Eller af plastik, hvis du foretrækker at kalde det det. Altså indtil det skal smides ud, om forhåbentlig flere år, er det yderst miljøvenligt. Vi er i England i år, det er vi hvert andet år, og vi tager ikke træet ned inden vi rejser. Det resulterer i et meget tørt, lugtende, og grimt træ vi kommer hjem til. Jo, min mor er her hverdag men hun er her for Muffin, ikke for at tage vores træ væk m.m. I flere år har vi snakket om et flot plastik træ og i år blev det så vi gjorde det. Hold da op det er flot, synes vi alle. Det fylder heller ikke på samme måde i vores lille hus.

Træet ankom i nattens mulm og mørke natten til søndag. Vi hyggede os med at pynte det i går og vi synes alle det er så fint. Vores juletræsfe sidder stolt i toppen. Hun var helt med på ideen om et plastiktræ. Gjorde hendes arbejde meget nemmere. Hendes hjælpere (manden og jeg) er helt enige med hende.

Nu er jeg helt med på I sidder derude og måske er rystede, oprørte, chokerede eller måske bare en lille bitte smule enige med os. Det er cool og sådan skal det jo også være.

I torsdags var vi til Luciafest på ungernes skole, hvor alle (op til 6 klasse) optrådte. Der var ingen brændte hår på de små der gik Lucia - var dog nogle meget tæt på. Det var en smule op ad bakke med diverse sange de forskellige klassetrin sang. Men det gik - det var hyggeligt  - ungerne hyggede og vi snakkede med de andre forældre. Her er et lille billede af mindstemanden på scenen - de sang Stærk Tobak med Shubidua.

14 kommentarer:

 1. Nej, jeg vil også rigtig gerne have et pænt plastik-træ, men dem jeg har set på har været ret dyre... Og ungerne er ikke helt med på idéen endnu. Jeg har ikke børn hjemme i julen, så i år springer vi træ over. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har købt det i Harald Nyborg til 299 kr og det er stort. Vi plejede at gu' ca det samme for et flot rigtig træ så økonomisk is it win win:)

   Slet
 2. Jeg er skam hverken rystet, oprørt eller chokeret, men jeg er nok heller ikke bare en lille bitte smule enig med jer. Det gør heller ikke noget, for vi skal hver især holde og pynte julen på den måde, man foretrækker :-)
  Hvornår rejser I til England? Vi smutter d. 20., men vi flyver - det gør I nok ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi:) vi flyver i år fordi julen falder sååååå dumt med fridage.... Og også fordi vi ikke viste, at vi ville få muligheden for den nye bil inden jul. Så vi havde købt billige flybilletter, da vi var heldige at den nye bil blev vores. Det er ok selvom jeg helst vil køre. Vi flyver den 22 sent om aftenen. Ungerne skal i skole til og med den 22 så det er det tidligste vi kan flyve.

   Slet
 3. Så er julehyggen sikret! Det ser skønt ud!
  NB til Birgitte: Plastiktræer skulle kunne fås i IKEA (også nogle pæne nogle af slagsen) har jeg hørt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Ikea har nogle fine nogen:) vi bor bare tættere på en Harald Nyborg:o) og tak. Vi er pænt glade for vores ikke dryssende juketræ:)

   Slet
 4. Fint træ feen er kommet med. Simpelthen så hyggeligt med en magisk julefe der drysser julemagien ud over det hele. Kram D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hende er vi rigtig glade for:) hun sidder nu i toppen og holder øje med det hele:)

   Slet
 5. Det er altid hyggeligt med traditioner. Jeg tænker netop det er mere sjov/spændende, fordi vi alle har hver vores traditioner, som vi finder frem til højtiderne.
  Og ja, den med englen lyder rigtig sød og magisk:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, elsker folks forskellige traditioner:) vi nyder jo godt af, at hvert andet år holder vi jul i England. Der er det først den 25 december:o)

   Slet
 6. Juletraditionerne er forskellige rundt i de danske hjem om det er hjem med flere nationaliteter eller det er hjem med kun etnisk danske personer.
  Jeg har sat pris på et nobilis grantræ, og gerne med en flot synlig stamme. Det måtte først komme ind den 23 dec. og blive pyntet om aftenen. Har ikke haft et træ når jeg ikke skal holde juleaften. Skulle jeg have det igen, vil der ikke blive ændret ved traditionerne. Hvordan vil et plastiktræ fungere med levende lys jule aften? (De levende lys og det at der skal være god afstand mellem grenene, en synlig stamme hører sammen).
  Vi er alle forskellige og har alle vore traditioner, vi kan ikke pådutte andre, det vi hver især har skabt, elsker nuancerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Levende lys på et plastiktræ er nok ikke lige det smarteste:) hi hi hi

   Slet
 7. Så er der da rigtig jul i stuen! Det er jo fordelen med en plastik gran, at man kan nyde af det hele december måned og ikke kun et par dage før det begynder at drysse. Jeg tror dog, jeg ville savne duften. Den gang vi boede i Spanien, havde vi en et lavet af plastik, der kunne man simpelthen ikke få et rigtig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig i dig med duften men vi kigger efter en duftspray med granduft:)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...