26. juni 2013

Jamen, hvordan kommer babyen derind??

Mindstemanden syntes det var tid til den snak. Det var i søndags, hvor faren og prinsessepigen var i svømmehallen så jeg kunne ikke sige "gå ind og spørg din far"
Nej, jeg var nødt til at svare. Jeg mumlede lidt om nogle æg i moren... Lidt mere mumlen om nogle haletudseting hos faren.
"Jamen, hvordan kommer de ind i moren?"
Lidt mere mumlen nu så uforståeligt, at mindstemanden åbenbart opgav den del og hoppede videre til den næste.
"Hvordan kommer babyen så ud? For der er altså ikke plads til en hel baby kan komme ud af en tissekone"
Se, det kunne jeg bedre klare at forklare sådan nogenlunde! Jeg fortalte at den vej var han ikke selv født. Begge unger er taget ved kejsersnit så jeg viste ham arret hvor de var kommet ud. Det var åbenbart nok for mindstemanden, for han havde ikke flere spørgsmål.

Nu sidder du nok og tænker, helt ærligt det er da naturligt nok med den snak og de skal jo vide det. Jo, det ved jeg godt men jeg er ikke god til det. Prinsessen kom hjem med en bog fra skolebiblioteket for et års tid siden. En bog om, hvordan man laver babyer. Ikke så meget tekst men en masse billeder så vi fik snakket om, hvordan det sker. Okay jeg skriver vi, det er ikke helt rigtigt for det var faren der læste bogen sammen med hende. Nå men, tænker det er en bog vi vist må låne igen til mindstemanden. For selvfølgelig skal de lære det... Synes så lige det måske godt kunne være i skolen de lærte det, eller hva'? Så jeg ikke skal mumle mig gennem forklaringen.
Eller måske jeg bare skulle tage at blive voksen nok til, at håndtere den snak med mine børn.
4 kommentarer:

 1. Du må have fat i nogle gode pege-bøger. Og jo før jo bedre. I starten kræver de (ungerne) jo ikke de helt store indviklede forklaringer. Og når først man har haft de første snakke, er det - synes jeg - ikke så svært at fortsætte, efterhånden som barnet bliver større og mere videbegærligt. Donnaen har været rimeligt på forkant mht hvad hun vidste, og det har gjort det noget lettere for hende at skille skidt fra kanel, når ungerne har haft gang i de mest forrykte historier i skolen. Og nej, du skal ikke overlade det til skolen. Nogle lærere er vildt dygtige til at formidle netop disse ting, men andre er mildt sagt håbløse. Og måske er Mindstemanden syg netop den dag, hvor de snakker om sex og tissemænd og tissekoner og alt det andet i skolen. Held og lykke med projektet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg må tage mig sammen. Det er da også bare fordi de altid spørger når man ikke liiige er klar.... Ej altså, nu finder jeg undskyldninger igen. Vi må vist hellere på biblioteket, vist bedre end at jeg mumler:) Tak for råd og skulderklap:)

   Slet
 2. Arj - jeg gør ligesom dig. Altså! Synes også det er svært at forklare uden for mange detaljer. Og der er altså stadig ting som jeg ikke synes de behøves at vide/endnu kan håndtere....! Hahahahahaha.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er rart at høre jeg ikke er den eneste:)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...