18. september 2013

"Er du handikappet?"

Vi havde prinsessepigens veninde med hjem den anden dag. Hun har været her mange gange og kørt med os flere gange i vores bil. Pigerne skal til gymnastik og jeg holder på hallens handikap parkering. Det får veninden til at bryde ud:

"Har du sådan et skilt så du må holde her?"

Jeg svarer, at det har jeg hvorefter hun spørger med forundring i stemmen:

"Jamen, er du da handikappet??"

Det fik både prinsessenpigen og mindstemanden til at smile og prinsessepigen til at sige:

"Har du ikke opdaget min mor går med stok?"

Veninden smilede også mens hun sagde, at det havde hun egentlig aldrig rigtig lagt mærke til. Ingen af hverken prinsessepigen ellers mindstemandens venner har kendt mig som 'normal' så for dem er jeg vel 'normal'.... Indenfor herhjemme går jeg jo heller ikke med stokken så det er vel ikke sådan lige til se. Synes det var en sød lille historie. Børn lægger ikke mærke til handikappet, de ser mig - deres vens mor! Og de tør stille spørgsmål når de engang i mellem opdager det.

Måske vi voksne kunne lære lidt af det....


4 kommentarer:

 1. Det er en meget fin historie :-) Veninden ser dig (personen) uden overhovedet at lægge mærke til handicappet. Bare vi andre også kunne lære ikke at være så fordomsfulde, at vi ser handicappet før personen ...

  SvarSlet
 2. Ja, sådan er børn. Min søn skulle fortælle mig noget om en dreng fra hans nye klasse og han forklarede at han har helt kort hår og er høj og alt muligt - undtagen at drengen også er kulsort i huden (det ser han simpelthen ikke), hvilket vi andre jo ville have syntes var en oplagt måde at forklare på. Måske er det fordi de endnu ikke har udviklet en 'normal' i deres tankegang...?! Det må vi spørge Hjerne-Madsen om! : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Børn ser mennesket:) det er dejligt og giver tit os voksne et smil på læben:)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...