13. september 2013

Disneysjov-slik-konceptet!

Jo, det er noget rigtigt, det er en ting. I hvert fald for os... Hvad med jer, bruger I det? Der er flere ting konceptet kan bruges til.

- Det er fredag, klokken 19 sidder vi alle fire afslappet i sofaen, to børn med slik og popcorn mens vi ser gamle og nye Disney mini film.

-  Det er fredag, klokken 19 sidder vi alle fire afslappet i sofaen, 1 barn med popcorn og slik, 1 barn med en frugtskål mens vi ser gamle og nye Disney mini film.

Til dags dato er det sket i alt hos os 4 gange, i aften vil være 5 gang. Når det sker, er det fordi en af børnene har lavet noget helt uacceptabelt som der skal være en konsekvens af.
Jamen, er vores børn bare små engle der aldrig er uartige siden det kun er 5 gang det sker?

'Ja, selvfølgelig'

Not.... Men de er da for det meste gode til at stoppe når de bliver bedt om det, første eller anden gang. Vi har da også andre konsekvenser for dårlig opførsel, alle tilpasset hvad det nu lige er det handler om. Vi har bare på deres reaktion set, at den værste straf man åbenbart kan få er ikke at få Disneysjovslik.

Barnet der ikke må få i dag grundet uacceptabel opførsel i går, har da accepteret at sådan bliver det. Barnet konkluderede så her til morgen, at det var 3 gang og det jo så måtte betyde, at der kun havde været uacceptabel opførsel 3 gange nogensinde.... Hmmmm! Lesson learned or not?

Hvad er jeres konsekvens, hvis I har en??


Nå, ja og rigtig go' weekend selvfølgelig...

9 kommentarer:

 1. Uhh, jeg er en spedalsk til det med konsekvenser. Jeg hader, HADER at sætte ultimatummer for min unge (for det er kun den yngste der forstår den slags. Ikke ældste-special-drengen). Hun kan være noget så strid/krævende/urimelig nogle gange, men jeg er slem (?) til at undskylde det med at hun er lille, træt, at det er min skyld, at jeg ikke har motiveret hende nok til at opføre sig så vi alle kan være her, at det er alderen (hun er 4....), at hun er presset, at at at.... Faderen har nemmere ved det: "Lærke hvis du ikke stopper det dér lige nu, så kommer du ikke med til (whatever vi nu skal) !!!!!" Og det virker. Men har hun lært noget af det? Andet end at hun bliver truet med straf? Tænker mor-kværnen så videre derinde i min knold;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig go' til det der med undskyldninger.... Jeg har det med at synes det er såååå synd for ungerne deres mor er handikappet, det har de ikke bedt om, stakkels dem deres mor har sclerose. Alt sådan noget kører rundt i mit hoved. Men engang imellem kan jeg godt være konsekvent med hjælp fra faren... Om de så lærer noget af der kan være en straf når man er strid?? Ja, det må vi jo så se når de bliver voksne.

   Slet
  2. Ja - i bund og grund tror jeg sgu ikke de tager skade af noget konsekvens;-) Men som du siger: Vi må se hvor adfærdsvanskelige de bliver i voksenalderen:-D Og hold nu k... hvor er det sindssygt at man synes det er synd for ens børn de har lige mig som mor (kender det, kender det, kender det). Man burde give sig selv en lussing en gang imellem, not?

   Slet
  3. Ja, det har du helt ret i:) Og når nu man ikke måtte få slik valgte man selv frugt m.m. det kan du se på min facebook side:) Så faktisk mere lækkert ud end slikskålen.

   Slet
 2. Har da næsten glemt de, da mine børn jo er store. Men tomme trusler duer bare ikke - der skal konsekvens til. Vi brugte, at de ikke måtte komme ud og lege efter skole, men skulle blive hjemme.

  Argh, vi havde også fredagsslik - det meget omhyggeligt delt i lige store portioner.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, skålene er delt med lige meget i hver:) mindstemanden er nu meget sød til at give sin storesøster det han ikke kan lide. Han vil ikke have noget i bytte...:) Det er da meget sødt:)

   Slet
  2. Du er da helt galt afmarcheret! Skal barnet så sættes udenfor fællesskabet pga en hændelse DAGEN FØR?! Du må måske heller ikke komme i frokoststuen, for din chef, dagen efter du har klokket i den på jobbet?? Konsekvens er prompte! Ik noget man udsætter. Og har du overvejet barnets tidsfornemmelse?? Det er jo fuldstændig uoverskueligt.

   Slet
 3. Du er da helt galt afmarcheret! At sætte et barn uden for et fællesskab når viser kærlighed og sammenhold og så for noget der er sket DAGEN FØR?! Du må måske heller ikke komme i frokost stuen, for din chef, dagen efter du har misset en ordre? Konsekvens er promte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja, det er vel som man ser på det. Han har helt styr på dagene og kan sagtens forholde sig til det. Skolen har endnu ikke klaget og vores børn klarer sig fint så tror vi gør tingene ok men who know's:) Udenfor fællesskabet var han nu ikke han fik en skål med frugt og sad i sofaen som han plejer med alle os andre.
   Tak for din kommentar:)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...