24. oktober 2012

Om at læse......

Lære at læse og læse meget, er to ting prinsessepigen er blevet super sej til siden hun startede i første klasse i august. Hun skal læse 10 sider for en af os hverdag som vi så noterer i læseloggen. De første bøger hun læste op af, var med få ord på hver side men ret hurtigt læste hun i bøger med mange ord og sætninger på hver side. Hun elsker at læse for os og læser gerne mere end de 10 sider hun behøver hverdag. Jeg var på biblioteket i går for at bytte de bøger vi lånte i sidste uge. Prinsessepigen ville gerne overraskes så jeg valgte bøgerne denne her gang. Men med det tempo hun læser, skal de nok byttes allerede i næste uge.
I går læste hun Kejserens nye klæder for faren, i dag har hun læst Hjem til far for mig.
Vi læser stadig go'nat historie selvom hun selv kan læse for det er bare så hyggeligt og vi har altid læst meget. Faren er i gang med at læse Pippi Langstrømpe for hende (på engelsk) og med tegninger af Lauren  Child som også har tegnet Charlie og Lola figurerne.
Jeg læste Hvid og Sort og alle de andre for mindstemanden inden han kom i seng her til aften. Det er en rigtig sød bog som han fik på Mac Donalds i efterårsferien i sin Happy Meal. Mormor havde dem begge med og de fik hver en bog, Hilma og den gode hobby, var den anden.   Synes det er sådan en go' ide i stedet for et stykke legetøj og ungerne elsker det, mine gør i hvert fald.
Mr Men og Little Miss bøgerne er også nogle af de mest læste hjemme hos os og når vi er på ferie hos nana og papa i England, læser papa dem for mindstemanden og prinsessepigen. Ligesom han gjorde for faren da han var lille dreng!
Indtil videre har vi noteret 842 sider i læseloggen som prinsessepigen har læst. Når hun når 1000 sider får hun et diplom foran hele skolen til morgensang. Det er jo lige om lidt med det tempo hun læser i!
Jeg elsker også at læse og har altid læst meget så jeg håber hun bevarer sin iver til at læse.
Nu tager det mig desværre noget længere tid at læse en bog, da jeg har en tendens til at falde i søvn. Derfor læser jeg også helst paperbacks, de gør ikke så ondt når jeg taber dem i hovedet....

Skrev også om at læse her i dag!

4 kommentarer:

 1. Dejligt med små læseheste - det er også det eneste jeg aldrig kan stå for på loppemakereder; gode børnebøger. Har to flyttekasser fyldt af klassikere til under 20 kr stykket - og barnet erkun ni måneder, ha ha...men deterjo så skønt at læse.

  Og kan heller ikke huske hvornår jeg har læst en bog selv sidst, hulk, det komemr forhåbentlig snart tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der findes bare så mange gode børnebøger. Jeg håber jeg kan få lov at læse for dem længe endnu:)

   Slet
 2. Jeg startede med pixi bøger og skal den dag i dag helst have en 3-4 bøger på lager.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, ja de kære pixi bøger:) Dem læste jeg også og begge unger elsker dem også især mine de gamle min mor har gemt:)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...