17. april 2012

Drenge kan godt lege med piger.....

... og selvfølgelig også omvendt! Mindstemanden skal lege med sin veninde (og kommende hustru, hvis jeg altså kan få lov til at bestemme) i eftermiddag. Han har spurgte hverdag siden det blev aftalt: "Hvornår er det hun kommer?" Han kunne ikke komme hurtigt nok i børnehave i morges... Om en time henter jeg dem og jeg glæder mig til at se dem lege sammen.

Han er dreng med stort D til tider men han leger også gerne 'pigelege' hvis man må sige sådan!! Jeg synes det er dejligt, at han har en pige som en af sine bedste venner. De skal i klasse sammen og jeg håber da, at de bliver ved med at være venner fremover.

Om de skal lege 'drengelege' eller 'pigelege' i eftermiddag er vel et fedt, hvis bare de hygger sig....! Det synes jeg i hvert fald men blev for et par år siden gjort opmærksom på, at ikke alle er af den holdning!

En af fædrene til et barn mindstemanden gik i dagpleje med, var af en noget anden holdning. Dagplejen var inviteret herhjem for nogle år siden, da mindstemanden fyldte 2år. Hans søn styrter direkte ind på prinsessepigens meget lyserøde prinsesseværelse. Hans far løber efter ham, løfter ham op og sætter ham ind på mindstemandens værelse med ordene: "Det er her drengelegetøjet er".

Nu er det ikke sådan, at jeg helst ser min børn leger med både 'pigelegetøj' og 'drengelegetøj'. De må lege med, hvad de lige synes er sjovt den dag. De små poder ændre jo mening som vinden blæser om, hvad de lige synes er fedt at lege med! Om det er kæp, en fodbold, en dukke eller lego (pink eller blåt) er da lige meget, bare de leger!

Hvad synes du?


2 kommentarer:

 1. Min søn havde et par pige venner indtil ca. 4-5 klasse. Men senere ved 14 års alderen blev de igen interessante.

  Datteren havde en drenge ven i 1 kl. vi havde en dag aftalt at hun skulle med ham hjem og lege efter skole. Men kort efter ringede moderen, at min datter havde ondt i maven og ville hjem. Hun havde vist fortrudt. Kan huske at hun sagde, at det var så synd for Emil, for han havde sit pæneste tøj på den dag.

  Om de legede med pige- eller drengelegetøj ( det må man vist næsten ikke sige ) er fuldstændig ligegyldigt. Mon den far du kender troede, at hans søn ville blive bøsse, hvis han legede med dukker?

  Ha en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror du har ret i, at den far var bange for lige netop det!

   Go' aften til dig:)

   Slet

Hvad du synes om det.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...